ugljični monoksid odnio još dva života

Kostajnica zavijena u crno, emotivni oproštaj od Nikoline i Dejana

01.02.2021.
u 16:44

I kao da nova godina nije počela s dovoljno tragedija, Bosnu i Hercegovinu još jedna je zavila u crno. Kostajnica oplakuje dva mlada izgubljena života, 29-godišnjeg mladića Dejana B. i 19-godišnju djevojku Nikolinu G., čija je beživotna tijela u vozilu u subotu ujutro pronašao njihov prijatelj.

Nesretni slučaj

Vozilo sa smrtno stradalima pronađeno je u kostajničkome naselju Tavija u garaži u objektu u izgradnji. Prijatelj nesretno stradalih pošao je u potragu za njima nakon što je majka djevojke alarmirala obitelj i prijatelje jer joj se kći nije vratila doma iz noćnog izlaska. Višesatnim očevidom koji je vodio dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor utvrđeno je kako se radi o nesretnom slučaju, odnosno da je smrt dvoje mladih najvjerojatnije nastupila uslijed gušenja ispušnim plinovima iz vozila, ugljičnim monoksidom. - PU Prijedor u subotu oko 7.40 prijavljeno je da su u Kostajnici u automobilu parkiranom u garaži stambenog objekta pronađena beživotna tijela - kazali su u prijedorskom PU. – Očevidom je utvrđeno da se radi o smrti uslijed nesretnog slučaja koja je najvjerojatnije nastupila kao posljedica gušenja – rekla je glasnogovornica PU Prijedor Zvezdana Alendarević. Konačni odgovor o uzroku smrti dala je obdukcija obavljena jučer u Zavodu za sudsku medicinu RS-a u Banjoj Luci: mladić i djevojka umrli su od trovanja ugljičnim monoksidom, potvrđeno je Nezavisnim te na tijelima nisu pronađeni nikakvi tragovi kaznenog djela. Srpskainfo neslužbeno doznaje kako je pronađeno vozilo imalo upaljen motor, a tijela mladih bila su prekrivena dekom. Cijeli je kraj zavijen u crno, među mještanima šok i nevjerica.

Šok i nevjerica

Tek rijetki od njih smogli su snage govoriti o tragediji, a imali su samo riječi hvale za nesretne djevojku i mladića koji su, navode mediji, bili u emotivnoj vezi. - Bili su uzorni građani - govore. Zbog tragične smrti dvoje mladih jučer je u Kostajnici bio Dan žalosti. Tragedija je pogodila ovu općinu RS-a dok se još oporavlja od posljedica razornoga potresa koji je 29. prosinca lani pogodio Banovinu u RH i ogromnih materijalnih šteta i na njezinu području. Stručnjaci upozoravaju: ugljični monoksid u ispušnim je plinovima automobilskih motora. Ljudi često stradavaju u zatvorenim garažama u kojima drže upaljen motor te kad ispušni plinovi motora prodiru u kabinu vozila zbog neispravnosti ispušnih cijevi ili kroz ventilacijski sustav dok vozilo stoji u koloni, kažu stručnjaci. U nepunih mjesec dana ugljični je monoksid usmrtio čak 10 mladih u BiH. Podsjetimo, tihi ubojica bez boje, okusa i mirisa odnio je u novogodišnjoj noći i osam mladih života u Posušju. Jučerašnji Dan žalosti u Kostajnici treći je u BiH u samo mjesec dana 2021. nakon nezapamćene tragedije u Posušju te Cazinu zbog pogibije triju mladića u sudaru s ralicom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?