predavanje

Kovačić: Autocenzura je rak rana novinarstva

04.05.2017.
u 18:18

"Sami novinari boje se za svoj posao i za svoju egzistenciju i onda prešućuju informacije i zaobilaze neke teme", kazao je Kovačić,

Hrvatski novinar Siniša Kovačić izjavio je u četvrtak u Mostaru kako novinarski posao nikad nije dovoljno cijenjen, nikada nije bilo dovoljno novinarske slobode te kako je autocenzura rak rana novinarstva.

"Sami novinari boje se za svoj posao i za svoju egzistenciju i onda prešućuju informacije i zaobilaze neke teme", kazao je Kovačić, istaknuvši pritom kako se novinarstvo danas suočava s pojavom lažnih vijesti te kako su "lažne vijesti guba u novinarstvu 21. stoljeća".

Kovačić je to izjavio u sklopu predavanja na temu "Izazovi novinarstva danas", koje je održao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u povodu Svjetskog dana slobode medija.

Tijekom predavanja iznio je statističke podatke koji pokazuju kako danas internet ima veliku prednosti u odnosu na televiziju i da većina ljudi više prati nove, nego tradicionalne medije.

Također je objasnio i tehnike manipuliranja medija kao što su nevidljiva cenzura, lažne rasprave, potiskivanje vijesti, izbor gostiju, izbor izjave, atmosfera, grafička oprema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije