UNO BiH

Kovčević: Carinski službenici protiv kojih je podignuta optužnica još ranije suspendirani

Ratko Kovačević
07.11.2015.
u 12:53

Načelnik Odjeljenja za komunikacije Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH Ratko Kovačević potvrdio je danas Feni da je 11 carinskih službenika UNO, protiv kojih je Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu, Uprava suspendirala s radnih mjesta još u lipnju 2014. godine, kada je i provedena akcija kodnog naziva „Gold“.

Oni su suspendirani, pojasnio je, kada je na prijedlog Tužiteljstva BiH, Sud BiH izrekao prvo mjere pritvora, pa zatim i mjere zabrane za ove carinike UNO.

Kovačević ističe da su oni svo ovo vrijeme bili pod suspenzijom s radnog mjesta.

- Naravno, ukoliko se za bilo kojeg službenika UNO dokaže da je sudjelovao u određenim nezakonitostima i dalje će biti izrečene mjere u skladu sa zakonskim propisima, istakno je Kovačević.

Naglasio je da je UNO, brojnim disciplinskim postupcima, kao i ostalim mjerama koje je poduzeo dosad, jasno potvrdio opredijeljenost za borbu protiv svakog oblika korupcije i kriminala i to „kao jedna od rijetkih institucija u BiH“.

Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv 11 carinskih službenika Uprave za neizravno oporezivanje BiH, koji se terete za koruptivna kaznena djela, zlouporabu položaja ili ovlasti i stjecanje protuzakonite imovinske koristi.

Optuženi su carinski službenici UNOBiH koji su bili angažirani na carinskim pregledima putnika na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije