Suradnja Neuma i Banje Luke

Krešić: Zajednički djelovati u pravcu promocije turizma

24.06.2021.
u 14:06

U hotelu Vapore u Neumu održana je prezentacija turističke ponude Banje Luke. Riječ je uzvratnom posjetu, i o dobroj dosadašnjoj suradnji i uzajamnoj promociji jedine destinacije na moru u Bosni i Hercegovini i promociji kontinentalne destinacije grada Banje Luke.
U tom zajedničkom cilju predstavnici JU Turističke organizacije Banja Luke posjetili su Neum, i zajedno sa predstavnicima hotela "Vapore" organizirali promotivni medijski susret ovih dviju turističkih destinacija, na kojem su sudjelovali i Načelnik općine Neum Dragan Jurković, predsjednica OV Neum Daniela Matić, predsjednik TZ HNŽ Andrija Krešić, kao i direktorica TO Banja Luke Irena Radojević.
Načelnik općine Neum Dragana Jurković u svom je obraćanju istaknuo da je u tijeku kampanja prezentacije Neuma kao turističke destinacije.
"Nastavljamo sa ovim i dalje, a i posjetiti ćemo sve gradove u BiH i predstavljati Neum kao destinaciju. Očekujemo da će sezona biti dobra, a već su kapaciteti ispunjeni 40 do 50 posto. Najviše je domaćih turista, zatim iz Srbije, Poljske, Njemačke i Austrije", naglasio je Jurković.
Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, rekao je da je ovo početak jedne dobre suradnje između Neuma i Banja Luke.
"Mi smo do sada imali suradnju sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, a nismo nikako sa konkretno Banjom Lukom. Već smo obavili neke razgovore da vidimo što nas to veže i zajednički djelujemo u pravcu promocije turizma, kako na prostoru naše županije, tako i Banje Luke", pojasnio je Krešić.
Nazočnima se obratila i Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije Banja Luke, koja je istaknula da je plan da se započeta suradnja između Banje Luke i Neuma nastavi u još većem obliku, kao i Ivo Marušić, direktor hotela "Vapore" u Neumu, koji je ugostio novinare iz Banje Luke.
Iza službenog djela prezentacije turističke ponude Banja Luke, za sve predstavnike medija, organiziran je  i obilazak svih atraktivnih lokacija i turističke ponude Neuma.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?