Podaci za studeni

"Krimolovci" zaprimili 404 poziva od kojih su 34 sa korisnim informacijama

07.12.2021.
u 10:26

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u studenom 2021. godine registrirali ukupno 404 poziva, od kojih su 34 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko - obavještajnih izvješća. 

Putem telefonske linije "Krimolovci", zaprimljeno je ukupno 316 poziva, od kojih je 11 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiteljima. 

Također, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 88 prijava, od čega su 23 bile sa korisnim informacijama, od kojih su dvije dostavljene na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e. 

U mjesecu studenom je pristiglo 11 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužiteljstvima dostavljena dva izvješća o počinjenom krivičnom djelu i izvršiteljima. 

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 52 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080 020 505.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?