Tomislavgrad

Krišto: Ako se uvežemo neće biti izazova na koji ne možemo dati odgovor

 HDZ BiH Tomislavgrad
30.09.2016.
u 12:26

„Izborom većine u općinskim vijećima mi uvezujemo jednu vertikalu od lokalne, preko županijske pa sve do entitetske i državne razine vlasti. Tako uvezani, institucijalno i politički, mislim da nema ni jednog političkog izazova na koji ne možemo dati odgovor“ - zaključila je Krišto.

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a predvođeno zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, Borjanom Krišto nazočilo je 26. obljetnici osnivanja OO HDZ BiH Tomislavgrad i Središnjem predizbornom skupu u Tomislavgradu.

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH, Borjana Krišto obrativši se svim okupljenima dala je punu potporu kandidatu za načelnika Tomislavgrada Ivanu Vukadinu i kandidatima s liste HDZ-a BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

„Općina kao jedinica lokalne samouprave nije važna samo da bi izborila i imala izvršnu vlast. Ovi lokalni izbori su važni i zbog toga što se tu prebrojavamo, što se tu mjeri nacionalna i politička snaga, što se rješavaju sva važna pitanja za život čovjeka, ali i udaraju temelji za buduće procese kad je u pitanju opstojnost Hrvatskog naroda u BiH. HDZ BiH kroz svih ovih 26. godina prošao je kroz različite turbulencije, od uspona i padova, unutarnjih previranja, djelovanja nekih međunarodnih faktora. Iz HDZ-a BiH se u ovih 26. godina izrodilo preko dvadeset novih stranaka. Znate svi koliko nas je ta razjedinjenost koštala. HDZ BiH i njezin predsjednik čine sve da kroz instituciju Hrvatskog narodnog sabora okupi sve što promišlja hrvatski. Da snagom hrvatskog legitimiteta uspije ostvariti istinsku ustavnu jednakopravnost, a i suživot Hrvatskog naroda u BiH s druga dva naroda. To smo pokušali i kad su u pitanju i ovi lokalni izbori, naročito u sredinama gdje je ugrožen hrvatski nacionalni interes“ – kazala je Krišto.

„Izborom većine u općinskim vijećima mi uvezujemo jednu vertikalu od lokalne, preko županijske pa sve do entitetske i državne razine vlasti. Tako uvezani, institucijalno i politički, mislim da nema ni jednog političkog izazova na koji ne možemo dati odgovor“ - zaključila je Krišto.

O započetim i planiranim projektima u općini Tomislavgrad govorio je kandidat za načelnika Općine Tomislavgrad, Ivan Vukadin: „Završit ćemo započete projekte, kanalizacija, rekonstrukcija vodovoda i rješavanje redukcije snabdijevanja vodom u Tomislavgradu. Jako je važno izgraditi sustav pročišćavanja otpadnih voda, završiti priču oko infrastrukturnih potreba Tomislavgrada, priključiti više od 85%
domaćinstava. Uz gospodarski dio, prednosti koje imamo su i obnovljivi izvori energije, reverzibilna hidrocentrala Vrilo su jamstvo da ćemo stabilizirati proračun jer svi ti projekti donose određene prihode u proračun. Projekti koje smo završili su koštali, ali Općina se nije sama nosila s time. Pomoć smo dobili i iz Hrvatske i s viših razina vlasti u BiH, a to možete postići samo ako imate snažnu stranačku strukturu“ – rekao je Vukadin.

Na 26. obljetnici osnutka OO HDZ BiH Tomislavgrad još su govorili: predsjednik OO HDZ BiH Tomislavgrad Stipan Šarac, nositelj liste za općinsko vijeće Luka Krstanović, predsjednica GO HDZ-a Knin Josipa Rimac i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.

Nakon završetka predizbornog skupa i 26. obljetnice osnutka OO HDZ BiH Tomislavgrad upriličeno je druženje uz prigodan domjenak. Prije samog početka obljetnice, otvorene su nove prostorije OO HDZ BiH Tomislavgrad, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije