Parlament BiH

Krišto: Kompromisno doći do određenih rješenja, uključujući i popis stanovništva

Borjana Kristo
15.06.2016.
u 17:24

Dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto (HDZBiH) kazala je danas novinarima da Zakon o popisu stanovništva u BiH daje odgovornost direktoru Agencije Velimiru Jukiću za Odluku koju je donio u vezi jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva u BiH te da ni Vijeće ministara niti PSBiH nisu mogli napraviti ništa povodom toga.

Kako je rekla, PSBiH može učiniti nešto samo kada je u pitanju izmjena Zakona o popisu stanovništva.

- Možda smo to trebali i učiniti ranije, jer bi tako bilo bolje za odnose i prilike u BiH - smatra Krišto.

Izrazila je žaljenje što je uopće došlo do ovakve situacije te istaknula da je potrebno kompromisno doći do određenih rješenja, uključujući i popis stanovništva.

Šefica Kluba SDS u PSBiH Aleksandra Pandurević kazala je da će PSBiH danas od Jukića zatražiti povlačenje spomenute Odluke, jer je nezakonita.

- Jukić je zaboravio da nema ovlasti donijeti takvu odluku. Sve odluke u Agenciji se donose u konsezusu njenog rukovodstva - direktora i dva zamjenika. Za ovakvu odluku, Jukić je morao imati suglasnost svojih zamjenika - istaknula je.

Dodala je da će SDS pokrenuti sve mehanizme da stavi van snage Jukićevu odluku kojom je pokrenuta čitava spirala krize u BiH te da bi s njegove strane bilo najčasnije da podnese ostavku.

Komentirajući odluku Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH o pokretanju disciplinskog postupka protiv tužitelja koji je saslušavao Jukića, naglasila je kako to u ovom trenutku ne znači ništa.

- Do sada smo bezbroj puta čuli da je pokrenut disciplinski postupak koji je okončan na način da je utvrđeno da nema elemenata odgovornosti - kazala je i zaključila da je taj disciplinski postupak pokrenut "da bi se sve zataškalo ili ishodovao rezultat".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije