"Dani berbe grožđa"

Krišto: Manifestacija promovira tradiciju, kulturu, turizam...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
22.09.2015.
u 06:15

Uz svečani mimohod, održana je tradicionalna smotra folklora i nezaobilazna degustacija, grožđa, vina i broćanskih specijaliteta

"Rujan je mjesec u kojemu vrijedni Brotnjaci u svojim vinogradima ubiru plodove svog mukotrpnog rada tijekom cijele godine. Kada iz bačvi poteku prvi mlazovi božanske blatine ili žilavke, zaboravi se na sav uloženi trud i proliveni znoj tijekom gotovo cjelogodišnjega rada u vinogradima". To je rečeno u nedjelju na Broćanskom trgu u Čitluku gdje je održana glavna i završna svečanost obilježavanja tradicionalne turističko-kulturno-gospodarstvene i sportske manifestacije "Dani berbe grožđa - Brotnjo 2015.". Uz dvanaestak tisuća Brotnjaka, njihovih gostiju i uzvanika iz susjednih općina, toj su svečanosti nazočili brojni predstavnici političkog, gospodarskog kulturnog i javnog života, članovi izvršne te izaslanici zakonodavne vlasti HNŽ-a, FBiH i Bosne i Hercegovine predvođeni predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem koji je bio glavni pokrovitelj te manifestacije.

Brojni događaji

Nedjeljne završne svečanosti počele su Međunarodnim atletskim mitingom na gradskom stadionu Bare, a nastavljene u večernjim satima tradicionalnim mimohodom petnaestak kulturno-umjetničkih društava iz BiH i Hrvatske.

Borjana Krišto, predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH, svečano se obratila i otvorila 60. dane berbe grožđa:

- Na posebna način želim čestitati domaćinu općinskom načelniku, organizatorima i suorganizatorima na uspješnom organiziranju 60. po redu manifestacije "Dani berbe grožđa" koja uistinu nadilazi okvire ove općine, a i regije Hercegovine. Stoga i ne čudi što je ona u BiH prepoznatljiva po prezentiranju tradicijskih, kulturnih, turističkih i gospodarskih vrijednosti, a naravno, rekla bih, i brotnjačkog poduzetničkog duha koji se osjeti na svakom koraku. Stoga i ovaj program, koji je sadržajan i bogat, uistinu doprinosi značaju, nadilazi okvire i govori o tome da turizam, tradicijska baština, kultura i gospodarstvo uistinu idu zajedno. Stoga s jednom posebnom željom da ova tradicionalna manifestacija nastavi živjeti u budućnosti, da bude na ponos i ovoga ovdje kraja - ove općine, i Hercegovine i cijele BiH, da povezuje i okuplja krajeve i ljude, a da za sve to ima potporu svih nas, misleći prvenstveno na vlasti u BiH, ovu kulturno-turističku i gospodarsku manifestaciju "Dani berbe grožđa - Brotnjo 2015." proglašavam otvorenom, a svima vama, poštovani prijatelji, od srca želim svako dobro, kazala je Krišto, a donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?