panel o sprječavanju radikalizacije i govora mržnje

Krišto: Neke politike rejting grade na govoru mržnje

09.09.2021.
u 16:59

Peta svjetska konferencija predsjednika parlamenata u Beču završava se održavanjem 1. Globalnog parlamentarnog summita o borbi protiv terorizma, u čiju su organizaciju, osim Interparlamentarne unije (IPU), uključeni i uredi Ujedinjenih naroda za drogu i kriminal (UNODC) i za borbu protiv terorizma (UNOTC). Tijekom panela u kojem su parlamentarci raspravljali o ulozi parlamenata u spriječavanju radikalizacije i govora mržnje, prisutnima se obratila i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto.

U svom obraćanju Krišto je rekla da je pravo na slobodu izražavanja jedno od temeljnih ljudskih prava, ali da se na žalost to pravo, posebno u zadnje vrijeme, pojavom društvenih mreža masovno zloupotrebljava kroz izražavanje misli, ideja, stavova i uvjerenja kojima se ugrožavaju prava drugih. Naglasila je kada je u pitanju Bosna i Hercegovina da postoje razni sigurnosni rizici i oblici radikalizacije i govora mržnje od odlaska državljana BiH na strana ratišta i njihovog povratka u državu, preko svakodnevnih huškanja do suočavanja s velikim prilivom ilegalnih migranata. Posebno je istaknula da kada se govori konkretno o govoru mržnje u Bosni i Hercegovini postoji veliki problem što određene politike svoj politički rejting grade upravo na govoru mržnje. Krišto je obrazložila da uz sve napore koje država ulaže kako bi se što uspješnije odgovorilo sigurnosnim izazovima, uloga parlamenata je neizostavna kada je u pitanju kreiranje zakonskih rješenja kojima se doprinosi rješavanju problema•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?