Ustavni sud BiH potvrdio

Krišto povukla apelaciju za osporavanja Zakona o sudovima

Borjana Krišto
Armin Durgut/Pixsell
14.07.2023.
u 13:01

Ustavni sud Bosne i Hercegovine obustavio je postupak preispitivanja odredbi Zakona o sudovima BiH za kojega je ranije apelaciju podnijela tadašnja predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Postupak je obustavljen na zahtjev predlagača, aktualne predsjedavajuće Vijeća minisstara BiH Borjane Krišto koja je objasnila da to čini jer je u fazi donošenja novog Zakona o sudovima BiH. Tim zakonom se predviđa uspostava Višeg suda BiH pa Sud BiH više ne bi donosio odluke u dva stupnja, što je bila i suština apelacije predsjedavajuće Krišto.

Ustavni sud BiH je odbio i zahtjev poništenje Odluke Ustavnog suda BiH od 19. lipnja 2023. godine o izmjeni Pravila Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom je brisana odredba članka 39. Pravila koju je uputio sada već bivši sudac ovoga suda Zlatko Knežević. Njemu je prihvaćen zahtjev za prijeveremenim umirovljenjem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije