zastupnički dom bih

Krišto: Za formiranje izvršne vlasti slijede dogovori političkih stranaka

Foto: Fena
1/2
06.12.2018.
u 15:12

Krišto je rekla da će za formiranje izvršnih vlasti uslijediti dogovori političkih stranaka oko programa budućeg djelovanja

Novoizabrana predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (HDZ BiH) pozvala je danas da se radi na osiguranju ravnopravnosti za sve narode u BiH jer smatra da bez toga ne može biti istinskog napretka države.

Na pitanje novinara je li izbor članova Kolegija Doma, u koji su osim Krišto izabrani još i Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD), znači da je usuglašena parlamentarna većina, Krišto nije mogla jasno odgovoriti.

Krišto, koja je u prethodnom sazivu parlamenta također bila članica Kolegija Doma, dodala je da će za formiranje izvršnih vlasti uslijediti dogovori političkih stranaka oko programa budućeg djelovanja i od toga će ovisiti kako će izgledati nova parlamentarna većina.

- Ovakav izbor jeste naznaka te većine, ali o tome će govoriti predsjednici političkih stranaka koji su dobili povjerenje od naroda - pojasnila je.

Izborom članova Komisije za imenovanje Vijeća ministara, potvrdila je da su napravljene pretpostavke da se i taj posao obavi uz poštivanje propisanih rokova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?