Obljetnica u Livnu

Krišto: Zajedništvom i jedinstvom obranili hrvatske prostore u BiH, a samim time i državu

09.08.2022.
u 15:31

U organizaciji Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Livno i MUP-a Hercegbosanske županije danas je u Livnu obilježena 30. obljetnica Specijalne jedinice policije Livno. Program obilježavanja današnje obljetnice započeo je svetom misom,a potom i polaganjem vijenaca kod spomen obilježja sv. Mihovila u Livnu.

Kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto predvodila je visoko izaslanstvo HNS-a BiH. U svome obraćanju Krišto je istaknula i naglasila nemjerljivu važnost današnjeg posebnog dana.

"Očuvanje vrednota Domovinskog rata, zaštita hrvatskih branitelja, ratnih vojnih invalida, obitelji poginulih i nestalih, njihova statusa u društvu ključna su pretpostavka očuvanja dostojanstva Domovinskog rata i vrednovanja njegova značaja u stvaranju slobode i jedankopravnosti hrvatskog naroda u BiH. Ponos, vjera i hrabrost te sposobnost i odlučnost hrvatskog specijalca doprinijeli su da Specijalna policija bude neizostavan dio sustava koji je u neizmjernom zajedništvu i jedinstvu obranio hrvatske prostore u Bosni i Hercegovini, a samim time i Bosnu i Hercegovinu", zaključila je kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.
Nakon svečanog dijela, uslijedilo je predstavljanje spomenice „Domovini vjerni“.

 

Komentara 1

Avatar Jero
Jero
08:27 10.08.2022.

UZP branio BIH ?????

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije