NAPAD U EGIPTU

Krvavi pohod vuka samotnjaka vjernog ISIL-u

16.07.2017.
u 07:08

Dvije su Njemice ubijene, a još je osam ljudi ozlijeđeno u napadu nožem terorista koji je doplivao na hotelsku plažu u egipatskom resortu

"Sklonite se, ne želim ubiti Egipćane, samo strane nevjernike!”, na arapskom je vikao napadač, mladić u dvadesetim godinama, odjeven u crnu majicu i traperice, držeći u ruci nož i napadajući strane turiste na plaži u odmaralištu Hurghada na Crvenom moru u Egiptu. Napadač je bio upoznat s mjerama sigurnosti oko hotela “Zahabija” te je dobro organizirao napad zaobilazeći osiguranje i plivajući s javne plaže do plaže hotela “Zahabija”, na kojoj je usmrtio dvije njemačke državljanke i ranio osam stranih turista. Snage sigurnosti ubrzo su uhitile napadača. Neslužbeno se doznaje da je riječ o terorističkom činu koji je izvršio vuk samotnjak koji je prisegnuo na vjernost ISIL-u. Ovaj napad težak je udarac na egipatski turizam koji trpi velike gubitke zbog sve učestalijih terorističkih napada.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije