Oprez, rijeke pune otpada i fekalija

Kupanje na tradicionalnim kupalištima može izazvati kožne, ali i crijevne bolesti

ilustracija
25.06.2017.
u 12:00

U FBiH ne postoji ni jedno upisano kupalište pa građani hercegovačkih gradova rashlađenje često potraže na “tradicionalnim kupalištima”. Da nema Neuma, jedinog izlaza Bosne i Hercegovine na Jadransko more, HNŽ ne bi imao ni službenih plaža. Svi oni koji se kupaju na tradicionalnim kupalištima, kupaju se na vlastitu odgovornost, upozorili su iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora.

Kupanje uz rizik

Tijekom ljetnih mjeseci, od lipnja do kolovoza, iz ove Agencije dva puta mjesečno vrše provjere i ispitivanje parametara, uglavnom mikrobioloških. Već godinama se ponavlja kako kvaliteta vode na Neretvi u Mostaru ne odgovara kvaliteti vode za kupanje. Budući da je izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda još uvijek u tijeku, sve otpadne vode izravno se eksponiraju u rijeku Neretvu i dio u Radobolju. Sva netretirana voda odlazi u Neretvu i time je izravni zagađivač grad Mostar s nešto više od 100 tisuća stanovnika. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?