Slastice

Lagana i brza čokoladna torta bez pečenja

11.05.2021.
u 09:16

Ova slojevita čokoladna torta zahtjeva tek 30 minuta za pripremu i malo strpljenja dok se hladi. Iako je čokoladna, ova torta nije teška, a ako ju kombinirate sa svježim voćem, postaje osvježavajući desert.

Za podlogu će vam trebati:

24 čokoladna keksa s punjenjem vanilije (poput Orea)

100 g otopljenog margarina

Baza za svaku kremu

1 litra vrhnja za šlag

500 ml mlijeka

Krema od bijele čokolade:

250 g bijele čokolade

1 vrećica želatine

Krema od mliječne čokolade:

250 g mliječne čokolade

1 vrećica želatine

Krema od tamne čokolade:

250 g tamne čokolade (70% kakaa)

5 žlica šećera

1 žlica kakaa

1 vrećica želatine

Postupak pripreme: 

Prvo pripremite podlogu od keksa. Kekse i otopljeni margarin stavite u blender i blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Ako nemate blender, kekse stavite u deblju vrećicu i usitnite ih čekićem za meso. Usitnjene kekse prebacite u posudu, dodajte otopljeni margarin i umijesite smjesu. Smjesu utisnite u željeni kalup za tortu. Bazu za svaku kremu napravite tako što litru vrhnja za slag i 500 ml mlijeka stavite u posudu i zagrijete do vrenja. Bazu rasporedite na tri jednaka djela u tri različite posude – za tri kreme. Za kremu od bijele čokolade dodajte 250 g čokolade u toplo vrhnje i mlijeko. Miješajte dok se ne otopi.

Dodajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se ne otopi u čokoladi. Izlijte čokoladu na kekse i stavite u hladnjak da se stisne. Između svakog sloja čokolade morate pričekati nekoliko minuta da se stisne kako bi dobili tri različita sloja čokolade. Vodite računa da vam je baza za kreme uvijek jako topla kako bi se svi sastojci za kreme otopili. Ponovite postupak za kremu od mliječne čokolade i kremu od tamne čokolade. U tamnu čokoladu dodajete još šećer i kakao. Ostavite tortu da se hladi preko noći i poslužite uz svježe voće ili preljev od marmelade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije