posjetu Boki kotorskoj i Cetinju

Landeka don Ivi Ćoriću uručio 25 knjiga Hrvatskoga enciklopedijskog rječnika

21.10.2019.
u 13:34

Prof. dr. sc. Vanda Babić sa Sveučilišta u Zadru boravila je sa studentima kroatistike u studijskom posjetu Boki kotorskoj i Cetinju. Putovanje su organizirali Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Sveučilište Zadar i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.

Studenti s prof. Babić su posjetili Cetinje te se susreli s veleposlanikom Republike Hrvatske Veselkom Grubišićem. Pored Cetinja, obišli su Herceg Novi, Budvu i Kotor, piše Glashrvatske.hrt.hr.

U nedjelju 20. listopada posjetili su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, gdje su se sastali s predsjednikom HNV-a Zvonimirom Dekovićem koji im je približio rad hrvatske zajednice u Crnoj Gori, probleme s kojima se susreću te težnju za očuvanjem jezika, kulture i identiteta na tim prostorima.

S prof. Vandom Babić, Vijeće je posjetio i Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak iz Mostara koji je don Ivi Ćoriću uručio 25 knjiga Hrvatskoga enciklopedijskog rječnika za HKD Napredak iz Kotora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije