rekonstrukcija tvornice

"Lasta" Čapljina do kraja godine u novom ruhu, delicije već u pripremi

Foto: Klix
1/3
06.07.2020.
u 19:39

Usprkos epidemiji koronavirusa koja je prouzročila brojne probleme u ekonomiji, rekonstrukcija tvornice keksa i vafla ”Lasta” Čapljina odvija se bez zastoja i problema.

Na samom ulazu u krug tvrtke možete vidjeti brojne strujeve i radnike, a očekuje se da će se već krajem godine iz dvorana širiti mirisi slasnih delicija, piše Klix.ba. 

Bosa Šutalo, koja je zadužena za nadgledanje radove, kaže kako će potpuni izgled zgrade i prilaza biti u sasvim novom ruhu i da će to biti realizirano brže nego što se očekivalo. Naglašava i kako će objekt biti suremeno opremljen i da se zbog visokih standarda obnavlja gotovo iz temelja.

Foto: Klix

U južnom djelu će biti skladište gotove robe, a na suprotnoj strani skladište sirovina, gdje su već vidljivi silosi u novom ruhu.

"Privode se kraju radovi na postavljanju novog krova. Paralelno se postavlja fasada sa strane, te se izvode zemljani radovi, odvodnja oborinske vode, te se boji konstrukcija i istovaruju radni materijali i paneli koji će se postavljati sa strane“, kaže Šutalo.

Naglašava kako po pet ekipa dnevno radi na objektu i da se radovi izvode prema planiranoj dinamici.

Radovima je zadovoljan i Petar Ćorluka, vlasnik "Violete" koji je kupio "Lastu" nakon što je doživjela potpuni krah, te je odlučio iz temelja promijeniti i modernizirati.

Foto: Klix

Iako je tvornicu zatekao u jako lošem stanju, kaže kako se plan modernizacije provodi bez problema i da će uskoro zablistati u punom sjaju. 

"Dinamika je takva da se do kraja godine sve završi, jer ima još dosta posla", kaže Ćorluka za Klix.

Istovremeno se radi na pripremi delicija koje će se proizvoditi.

"U našem istražnom centru se već nešto miješa", otkriva Ćorluka uvjeren da će tržište biti zadovoljno proizvodima koje budu plasirali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?