KOLAPS U ŠKOLSTVU

Lauš: Ovo je zaista izvanredno stanje i trebalo bi možda i zatvoriti škole

lauš
31.01.2014.
u 09:41

Na sastanku je bio nazočan i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić

Predstavnici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Skupštine nisu se jučer pojavili na sastanku predstavnika Sindikata učitelja HNŽ-a, Saveza sindikata osnovnog obrazovanja FBiH, Vijeća roditelja te predstavnika Mo-Busa.

Veliki problem

Na sastanku je bio nazočan i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. -Ovaj je sastanak bio na zahtjev roditelja i ravnatelja škola, a pošto predstavnici drugih razina vlasti nisu došli, roditelji i ravnatelji nastavili su sami sa sastankom. Uistinu, ovo je veliki problem za koji se mora nači načina da se riješi i uvjeren sam da će u utorak Skupština HNŽ donijeti zakon kojim će regulirati ovu oblast kako bi završile muke roditelja i nastavnika, kazao je gradonačelnik Ljubo Bešlić. Na novinarski upit da prokomentira nedolazak predstavnika županijske vlasti, Bešlić je kazao: - Razgovarao sam s predsjednikom Vlade HNŽ Denisom Lasićem koji mi je rekao kako neće moći doći na sastanak, ali da je uvjeren da će ovaj problem biti na dnevnom redu u utorak u Skupštini i da će HDZ to podržati, kazao je Bešlić.

Alarmantno stanje

Predsjednik Sindikata učitelja HNŽ-a Slavko Lauš kazao je kako od 8782 učenika u osnovnom obrazovanju, njih 2320 koji koriste prijevoz i ne dolaze na nastavu.

-Ovo je alarmantno stanje gdje bi možda trebalo zatvoriti škole. Nadomak smo dogovora, dakle predstavnici vijeća roditelja, sindikat i ravnatelji škola, da ćemo uputiti zajednički dopis prema ministru, odnosno Vladi i Skupštini HNŽ. Nedolaskom predstavnika županijske Vlade i Skupštine pokazali su tko je krivac i tko je doveo našu djecu, prosvjetare i općenito obrazovanje na prosjački štap – kazao je Lauš. I Darko Drmać iz Vijeća roditelja OŠ Bartol Kašić u Rodoču za glavnog krivca “trakavice oko prijevoza i materijalnih troškova” smatra predstavnike županije.

- Prosvjedovat ćemo ispred zgrade Skupštine HNŽ-a, a 6. veljače bit će blokada prometnice u Rodoču, i to ujutro u 7.30 sati - najavio je Drmać.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?