sastanak s Dodikom

Lavrov: Rusija zabrinuta zbog pokušaja izmjene Daytona

Sergej Lavrov
02.03.2017.
u 16:10

Moskva je zabrinuta zbog pokušaja da se uz podršku Zapada izmijeni Daytonski sporazum, izjavio je danas šef ruske diplomacije Sergej Lavrov u razgovoru s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Moskvi.

Lavrov je naglasio da je stav Rusije zasnovan na sporazumima koji su do sada postignuti, osobito tijekom Dodikovog sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prenosi Tanjug pisanje ruske agencije TASS.

Šef ruske diplomacije dodao je kako je cilj tih sporazuma osigurati "strogu usklađenost" s Daytonskim sporazumom i spriječiti kršenje prava konstitutivnih naroda.

"Nedavni pokušaji da se preispitaju ova načela izazivaju zabrinutost. Znamo da neki od naših kolega sa Zapada zatvaraju oči na te pokušaje ili ih otvoreno podržavaju. Mi smo poduzimali aktivne korake kako bi ih zadržali u okviru granica koje odobravaju Ujedinjeni narodi", kazao je Lavrov, prenosi Fena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije