Ministar vanjskih poslova Rusije

Lavrov stigao u Banju Luku

Fena
21.09.2018.
u 15:40

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, nakon boravka u Sarajevu, doputovao je u Banju Luku, gdje će razgovarati s službenicima Republike Srpske (RS).

Na banjalučkom aerodromu šefa ruske diplomacije dočekalo je izaslanstvo Vlade RS-a predvođena premijerkom Željkom Cvijanović.

Lavrov će u pratnji entitetskog predsjednika Milorada Dodika obići temelje srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra, gdje se okupio veći broj građana.

Nakon razgovora ruskih i službenika RS-a, predviđen je i sastanak kojem će prisustvovati i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je u poslijepodnevnim satima doputovao u Banju Luku.

Dodik će danas odlikovati Sergeja Lavrova ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Policija RS-a je predzela najviše mjere osiguranja posjete Lavrova Banjoj Luci, a angažirano je oko 1.000 pripadnika MUPRS-a.

Na trasi kretanja postavljene su i ruske zastave, a nose ih i građani koji su se okupili ispred mjesta gdje je 17. rujna posvećen kamen temeljac za igradnju ruskog hrama.

Lavrov je doputovao sinoć u Sarajevo, gdje je danas razgovarao sa članovima Predsjedništva Bosne i Herecgovine i ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?