Početna cijena 100 KM

Licitacija za banku koštane srži: Na prodaju rukometna lopta s potpisom Karačića

humanitarna akcija
03.02.2016.
u 19:23

Bosna i Hercegovina jedina je zemlja u regiji bez banke koštane srži. Kako bi se ovaj prijeko potreban centar mogao osigurati za sve pacijente diljem Bosne i Hercegovine, ovih je dana pokrenuta akcija "Srcem za banku koštane srži". Humanitarna akcija započela je 2. veljače uz izravan prijenos na BHRT televiziji, a svi oni koji su htjeli donirati svoj novac, mogli su to učiniti pozivom na kontakt brojeve. Prilikom poziva, svakom pozivatelju javljala se jedna od čak 80 poznatih osoba iz političkog, društvenog i zabavnog života Bosne i Hercegovine. 

Obzirom da je Mostar širom otvorio svoja vrata banci za koštanu srž, ona bi i bila smještena u prostorijama Sveučilišne kliičke bolnice Mostar. 

Pročelnica Odjela za transfuziologiju SKB-a Mostar, prim. dr. Jadranka Knežević, kazala je kako je ovo jedan od najznačajnijih projekata u Bosni i Hercegovini, ali da je za njegovu realizaciju potrebno jako puno novca. Ipak, kazala je ona, ne sumnja  u uspjeh i pozitivan ishod ove ideje. 

Upravo zbog iznimne važnosti ovog projekta, kao i činjenice da je Bosni i Hercegovini nužan središnji registar i banka koštane srži kako se trenutno postojeći uzorci ne bi čuvali u KBC-u Zagreb, nego upravo u gradu na Neretvi, Prvi tv. odlučio se priključiti humanitarnoj akciji. 

Naime, humanitarna akcija osmišljena je u vidu licitiranja, odnosno aukcije. Na prodaju je jedna rukometna lopta s potpisom hrvatskog reprezentativca Igora Karačića koji je danas loptu poklonio Odjelu za transfuziologiju SKB-a Mostar. Upravo ta lopta, bit će uručena najozbiljnijem licitatoru. 

Licitiranje kreće sutra, 4. veljače od 8 sati ujutro, a trajat će do ponedjeljka 8. veljače do 12 sati. 

Sve zainteresirane fizičke ili pravne osobe starije od 18 godina, svoje će licitacije moći poslati na mail redakcija@prvi.tv s naznačenim imenom i prezimenom, ili imenom njihove tvrtke, telefonskim brojem (obvezno), te navedenom lokacijom. 

Početna cijena lopte jest 100 konvertibilnih maraka. 

Fizičko ili pravno lice koje ponudi najozbiljniji iznos, bit će kontaktirano od strane notara, kako bi svoj iznos uplatio na račun Odjela za transfuziologiju SKB-a Mostar. Ček s uplatom osobno će biti uručen doktorici Jadranki Knežević, te će najozbiljnijem ponuđivaču biti predana lopta s potpisom brončanog Igora Karačića. 

Ova primopredaja bit će popraćena i medijski, naravno ukoliko to ponuđivač bude htio. 

Inače, NVO MALA je nositelj projekta Banka koštane srži u BiH i do sada su ostvareni zavidni rezultati. Ovo je trenutno najznačajniji projekt u BiH  koji je podržan od institucija sustava, gospodarstvenika u javnom i privatnom sektoru, vjerskih velikodostojnika i svih građana BiH.

NVO MALA potpisala je Sporazume o suradnji sa Federalnim ministarstvom zdravlja, Ministarstvom zdravlja Hrvatske, KBC Zagreb,i Zakladom Ana Rukavina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije