SARAJEVO Iznenadni sastanak Sattlera s Dodikom, Čovićem, Izetbegovićem i Radončićem

Lideri tražili pomoć od Europske unije i poseban koridor za opskrbu

20.03.2020.
u 12:26

U Sarajevu je jučer u rezidenciji Johanna Sattlera, posebnog predstavnika EU-a i šefa Izaslanstva Europske unije u BiH, održan iznenadni, žurni sastanak s članom Predsjedništva BiH i predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, predsjedateljem Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i ministrom sigurnosti BiH i predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem.
Na susretu je bilo riječi o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, a sve u kontekstu i s naglaskom na borbu protiv širenja koronavirusa.

Sastanku je, kako doznajemo, nazočio i talijanski veleposlanik u BiH Nicola Minasi kako bi prenio iskustva te zemlje u borbi protiv pandemije i i upoznao ih s koracima koje je Italija poduzela kako bi se izborila s koronavirusom. Posebni predstavnik Europske unije u BiH s liderima i prvim ljudima u vlasti BiH razgovarao je o svim potezima i mjerama donesenim posljednjih dana u BiH kako bi se suprotstavili koronavirusu.


- Razgovarali smo o mogućnosti pomoći Europske unije za BiH te o otvaranju koridora kako bi se BiH mogla opskrbiti, prije svega, sada najpotrebnijim stvarima, od hrane i lijekova do osiguranja potrebnih respiratora i medicinske opreme koju je sada jako teško nabaviti. Tražili smo da se ta pomoć osigura i realizira što prije kako bismo se svi zajedno mogli dalje boriti s koronavirusom. Bilo je razgovora i o političkoj situaciji, ali je sav fokus bio na jačanju europske suradnje i zajedničke borbe protiv pandemije - kazao nam je jučer nakon razgovora u Sarajevu Dragan Čović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH.
Dogovoreno je, također doznajemo, kako će se u suradnji s Koordinacijskim tijelom BiH za zaštitu i spašavanje kojim rukovodi ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i drugim entitetskim i županijskim kriznim stožerima sastaviti prioriteti i dostaviti posebnom predstavniku Europske unije u BiH Johannu Sattleru kako bi se što prije predstavio Bruxellesu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?