Čelnik SBB-a na liječenju

Liječnici: Zbog problema sa srcem Radončić ostaje u bolnici

11.03.2016.
u 07:00

Radončić je zadržan na pretragama u sarajevskoj bolnici zbog akutnih srčanih tegoba

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić prebačen je iz pritvorske jedinice Suda BiH u sarajevski Klinički centar (UKCS) zbog zdravstvenih problema, piše Večernji list BiH.

Pretrage u bolnici

Radončić je zadržan na pretragama u sarajevskoj bolnici zbog akutnih srčanih tegoba. Pojedini mediji su javili kako su Radončiću dijagnosticirani akutni problemi sa srcem i moguća ishemija srčanog mišića. Njega je pregledao tim liječnika Instituta za srce te su odlučili da će ga zadržati u bolnici. Odmah po prijemu u srijedu urađen mu je ultrazvuk srca, a jučer su napravljene i detaljnije dijagnostičke pretrage, kako bi se donijela odluka o zadržavanju na bolničkom liječenju.

Iz Službe za odnose s javnošću UKCS-a jučer u poslijepodnevnim satima potvrđeno je da je konzilij na čelu s prof. dr. Mirsadom Kacilom i prof. dr. Muhamedom Kulićem odlučio da Fahrudin Radončić ostaje na bolničkom liječenju u Klinici za srce. Radončić se navodno posljednjih nekoliko dana žalio na zdravstvene probleme i tražio liječničku pomoć, koja mu je i pružena. Nakon što je zatvorski liječnik procijenio da mu se stanje pogoršalo i da ima srčane tegobe, Sud je u srijedu donio odluku da Radončića pošalje na bolničke pretrage. Čelnik SBB-a je proteklog tjedna vraćen u pritvor zbog izjave koju je dao medijima, nakon što mu je Sud BiH prvobitno ukinuo pritvor.

Dok je Radončić na liječničkim pretragama, njegov odvjetnički tim vodi pravnu bitku za puštanje iz pritvora. Uložili su priziv ističući da odluka Suda BiH o ponovnom određivanju pritvora nije utemeljena na zakonu i da je prestroga.

Obrana i ročište

Sud BiH je za danas najavio ročište za izjašnjenje o krivnji, ali Radončićev odvjetnik Asim Crnalić je izjavio kako je upitno hoće li uopće doći do izjašnjenja s obzirom na zdravstveno stanje čelnika SBB-a. 
Moguće je da Sud BiH promijeni termin izjašnjavanja budući da je riječ o ročištu koje može biti pomaknuto. On je izrazio sumnju da bi Radončića mogli dovesti iz bolnice na izjašnjavanje pa ga nakon toga ponovno vratiti na bolničko liječenje.

Radončićevo uhićenje, u svakom slučaju, opterećuje i političku situaciju u BiH, jer je riječ o lideru jedne od stranaka vladajuće koalicije. SBB pokazuje iznimnu privrženost i odanost koaliciji, što se vidi i kroz rad njihovih kadrova u tijelima vlasti na svim razinama. Unatoč tomu, teško je predvidjeti kako će se situacija odvijati ako Radončić ne bude u mogućnosti politički djelovati u punom kapacitetu. Iz SBB-a tvrde kako je to zapravo i jedan od glavnih ciljeva cijelog procesa protiv njega. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?