temperaturni rekord

Lipanj najtopliji od kada se vrše mjerenja

temperature
20.07.2016.
u 11:20

Većina znanstvenika smatra da su za rast temperature na Zemlji odgovorne emisije plinova i da su klimatske promjene barem jednim dijelom uzrok brojnih prirodnih katastrofa širom svijeta

Mjesec lipanj je bio najtopliji na globalnoj razini od kada se vrše mjerenja i 14. uzastopni mjesec u kojem je probijen globalni temperaturni rekord, priopćili su znanstvenicu. 

Američka administracija za oceane i atmosferu (NOAA) priopćila je da je globalna temperatura mora bila veće nego u lipnju prošle godine, dok je temperatura na kopnu bila ista. Arhiva ove ustanove pokriva razdoblje od 137 godina, odnosno od kada su mjerenja započeta 1880. godine.

Većina znanstvenika smatra da su za rast temperature na Zemlji odgovorne emisije plinova i da su klimatske promjene barem jednim dijelom uzrok brojnih prirodnih katastrofa širom svijeta, prenosi Srna. 

Kombinirana prosječna globalna temperatura kopna i mora u lipnju je bila veća za 0,9 stupnjeva u odnosu na prosjek od 15,5 stupnjeva Celzijusa u 20. stoljeću, priopćila je NOAA u mjesečnom izvješću. Prošla godina je bila najtoplija kao cjelina od kada se vrše mjerenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?