visoke temperature

Listopad u BiH: Boje jeseni i uživanje na suncu

17.10.2017.
u 08:43

Sunčani dani, po pravilu na ulice izmame veliki broj ljudi. U listopadu šetači i u majicama kratkih rukava. Stručnjaci kažu, visoke temperature - za ovo doba godine, ništa neobično.

"Srednje temperature se kreću u granicama višegodišnjeg prosjeka. Maksimalne temperature su daleko od apsolutnih maksimuma koji su ikad zabilježeni - jedno stabilno vrijeme, takozvano miholjsko ljeto koje se događa krajem rujna i u većem dijelu listopada", izjavio je Dženan Zulum iz FHMZ, javlja N1.

Najviša temperatura izmjerena jučer u BiH je 26 stupnjeva celzijusa i to u Mostaru. Slična visina temperatura i u ostalim gradovima BiH - ali ni približna najvišim ikada izmjerenim u ovom periodu godine. U Mostaru 1911. godine izmjereno 39,3 stupnjeva, a u Sarajevu 1931. 32.2 stupnja.

Toplo vrijeme i veliki broj građana na ulicama gradova u Bosni i Hercegovini. Meteorolozi navode da trenutačne temperature ne odstupaju značajno od prosjeka koji je normalan za ovo doba godine, a građani uživaju vani, na suncu.

Boje jeseni i uživanje na suncu - listopad u Bosni i Hercegovini. Meteorolozi navode kako do kraja mjeseca, bez obzira na promjene vremena koje slijede, ne možemo očekivati značajnje zahlađenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije