Velika gesta u vremenu smanjenih kontakata

Livanjski taksist Mićo potrebnima stoji na usluzi za besplatnu dostavu

24.03.2020.
u 13:29

U vremenu smanjenih društvenih kontakata, kada ljudi i zaziru jedni od drugih, ima i onih koji pomažu potrebnima, starima, nemoćnima. Jedan od njih je poznati duvanjski taksist Mijo Mićo Vujević koji je na svom Facebook profilu objavio je kako svima njima stoji na usluzi za besplatnu dostavu lijekova, hrane...
U ne baš lijepim danima svaka pomoć je dobrodošla, a ponuda besplatne dostave i prijevoza gotovo da djeluje nestvarno. Pitamo što ga je motiviralo? “Ja imam bolesno dijete, mala mi je 12 godina u Zagrebu u bolnici i najviše sam radi toga. Bog će pomoći meni i tako. Od 0 do 24 sam uvijek na telefonu, kome treba, tu sam, neka zove, ima besplatnu vožnju ovih dana non-stop”, govori nam Mićo. Mobitel zvoni.
“Jesam, kamo trebam? Dolazim za deset minuta”, odgovara Mićo i kreće. Bila je to Silvana Bošnjak, stara Mićina poznanica. Bolest je odavno narušila njezino zdravlje, teško se kreće, pa ju je trebalo prevesti do trgovine.
“On me i besplatno vozi i on bi me i sačekao. Uvijek mi je pri ruci za razliku od nekih. Kažem, da mi nije njega, ne bi ništa bilo”, govori Silvana. Obavila je kupnju i ponovno u taksi.
Mićino vozilo na taksi-stajalištu ne čeka puno, a vozi on ako treba i do Rame, Kupresa, Šujice, Livna... ne štedi ni vozilo, a ni svoj džep. Primi narudžbu, kupi hranu i lijekove svojim novcem, isporuči na adresu s računom, a ako nema novca, kako nam reče, “svatko sebi”. Za svog sugrađanina Duvnjaci imaju samo riječi hvale. Potez je to koji je svakako zavrijedio našu pozornost, a možda potakne i druge da priteknu u pomoć onima kojima je ona potrebna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije