Njega lica

Ljepota iz kuhinje

11.08.2020.
u 07:10

Jedna od djelotvornijih jeste maska koja se sastoji od kurkume i surutke. Jednostavno pomiješajte kašiku surutke s malo kurkume u prahu, nanesite masku na lice i ostavite da se osuši na licu desetak minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Ova maska izbrisat će pjege i spriječiti stvaranje bora. 

Za drugu masku napravite pastu od leće i nanesite je na kožu lica i vrata, ostavite da se osuši pa isperite. Ova maska će vam na prirodan način zategnuti lice. 

Treća maska sastoji se od pavlake za kuhanje i limunovog soka koje ćete pomiješati, staviti na lice i držati od 10 do 15 minuta. Ovu masku trebalo bi koristiti mjesec da biste vidjeli prve rezultate i najpogodnija je za suhu kožu. 

Svaki dan, može se koristiti i maska od jabuke. Jabuku skuhajte u vodi, ostavite da se ohladi, a zatim je izgnječite. Dodajte jednu kašičicu mlijeka u prahu i jednu kašičicu meda. Masku stavite na lice i pustite da djeluje oko 15 minuta pa potom isperite. 

Ovu masku koristite dnevno, a bore će biti dosta manje primjetne. Ako još nemate bore, ove maske možete koristiti kao preventivu za njihovo pojavljivanje i za održavanje zdravlja kože lica. 

Masiranje lica, maslinovo ulje nikako nismo mogli izbjeći, a ono zajedno s limunovim sokom čini učinkovitu mješavinu. Ovom mješavinom masirajte lice da bi što bolje djelovala na bore. 

  • Maska
    Maska Foto: Zdravlje u kući
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?