Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru

“Temelj kvalitetnog obrazovanja jest znanje o sebi i prihvaćanje sebe”

jdhgj
27.02.2017.
u 07:00

Sveučilište u Mostaru suorganizator je znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem “Hrvati u BiH - nositelji europskih vrijednosti?” koji će se održati u organizaciji Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH prof. dr. sc. Dragana Čovića u Neumu 16. i 17. ožujka 2017. Također, suorganizatori, uz Sveučilište u Mostaru, su Hrvatska akademija za znanost i umjetnost Bosne i Hercegovine, Odjel za znanost i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu i Institut za društveno-politička istraživanja. Brojni domaći i svjetski znanstvenici svoje radove izložit će kroz tri glavne teme konferencije: “Povijest, kultura, jezik i obrazovanje Hrvata BiH”, “Europski put kao okvir za demokratizaciju BiH” i “Ustavna i institucionalna jednakopravnost Hrvata kao temelj europske BiH”. O konferenciji, ali i samom funkcioniranju Sveučilišta u Mostaru, govori prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru.

Kakva je suradnja Sveučilišta u Mostaru sa sveučilištima iz Hrvatske?

- Konkretno, ova suradnja glede organizacije konferencije “Hrvati u BiH - nositelji europskih vrijednosti?” Sveučilišta u Mostaru i sveučilišta u Hrvatskoj nastavak je dosadašnje uspješne suradnje i zajedničkih napora na razvijanju kvalitete i podizanju ugleda obrazovanja kako u BiH jednako tako i u Hrvatskoj. Sveučilište u Mostaru, kao pridruženi član Rektorskog zbora Republike Hrvatske, i jedino javno sveučilište na hrvatskome jeziku u BiH, ima ulogu od strateške važnosti. Sudjelujući u brojnim međunarodnim i domaćim programima i projektima, Sveučilište u Mostaru predstavlja vezu Bosne i Hercegovine s europskom i svjetskom akademskom i društvenom zajednicom. Sveučilište u Mostaru jedna je od najsvjetlijih točaka Hercegovine. Ima više od 13.000 studenata, od čega ih je oko 2500 iz RH, te se ponosimo time što se taj broj svake godine povećava.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?