posjet Tuzli

Ljubić: Insistirat ću na izjednačavanju statusa hrvatskih branitelja u BiH i RH

Božo Ljubić
04.09.2016.
u 09:55

Kandidati HDZ u 11. izbornoj jedinici za Hrvatski sabor boravili su jučer u Tuzli, gdje su se susreli s predstavnicima Županijskog odbora HDZ-a Tuzlanske županije i općinskog odbora HDZ Soli. Domaćini Mijo Krešić i Zvonimir Banović upoznali su goste s problemima s kojima se susreću Hrvati u Tuzli i Tuzlanskoj županiji, zahvalivši se što u kampanji nisu zaobišli tuzlansku regiju, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Posebice su istaknuli problem nepostojanja nastave na hrvatskom jeziku u javnim obrazovnim ustanovama, napade na imovinu Hrvata, te diskriminaciju pri zapošljavanju, što rezultira pojačanim iseljavanjem iz Tuzlanske županije.

Kandidati s liste HDZ-a istakli su kako će se budu li izabrani u Hrvatski sabor zalagati za nastavak pomoći Hrvatske Hrvatima u BiH posebice u projektima koji doprinose zaustavljanju iseljavanja Hrvata i njihovom opstanku u svom zavičaju.

Voditelj liste HDZ-a u 11.izbornoj jedinici i predsjednik Glavnog vijeća HNS BiH Božo Ljubić upoznao je domaćine s glavnim značajkama svog programa. Istaknuo je, kako Hrvatska, kao članica EU i NATO-a sada ima sve istrumente pomoći Hrvatima u BiH da se izbore za ravnopravnost, a to je i njezina ustavna obveza. Kazao je i kako će insistirati na izjednačavanju statusa hrvatskih branitelja u BiH sa statusom hrvatskih branitelja u RH. te za korištenje kredita HBOR-a za produktivno zapošljavanje Hrvata u BiH, kako bi se na taj način doprinijelo njihovom ostanku u BiH, što je, kako je rekao i strateški interes Hrvatske. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?