Video

Ljubić: Mi već jesmo entitet

Ljubić
21.12.2015.
u 12:00

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH dr Božo Ljubić gostujući na Face televiziji govorio je o zalaganjima HNS-a za preuređenje BiH u kojoj će biti i federalna jedinica s hrvatskom većinom, te uvođenjem takozvane neteritorijalne autonomije, javlja Hrvatski Medijski Servis. 

Na upit o hrvatskom entitetu, Ljubić je odgovorio: “Mi već jesmo entitet”

Ljubić je, među ostalim, kazao i kako bi volio da na bošnjačkoj i srpskoj strani postoji pandan HNS BiH, kako bi znali “tko su nam partneri za razgovor”.

Komentirajući Izetbegovićev prijedlog ujedinjavanja županija prema kojem bi trebalo početi s ujedinjavanjem Srednjobosanske i Hercegovačko-neretvanske županije, Ljubić je kazao kako bi to značilo još jedna županiju s hrvatskom većinom manje.

-U Srednjobosanskoj županiji Bošnjaka je 59 posto, a u Hercegovačko-neretvanskoj županiji je 62 posto Hrvata, kazao je Ljubić.

On je rekao da vjeruje da su Izetbegović i Čović razgovarali o ujedinjavanju županija, ali da se sigurno ništa nisu dogovorili, jer o tim pitanjima odlučuje Hrvatski Narodni Sabor BiH, čiji je Čović predsjednik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?