Čelnik Uprave Holdinga

Ljubičić dao ostavku, ali je Bandić ne mora prihvatiti

MILAN BANDIĆ,SLOBODAN LJUBIČIĆ KIKAŠ
Marko Lukunić/PIXSELL
31.10.2014.
u 00:01

– Ovom ostavkom ni na koji način ne želim utjecati na moj radni odnos kod poslodavca Zagrebački holding, odnosno moja se ostavka ne treba smatrati otkazom ugovora o radu – stoji u Ljubičićevu obrazloženju

Uhićeni predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić dao je ostavku na članstvo u Upravi i mjesto predsjednika Uprave kako bi si olakšao poziciju i stvorio uvjete da se brani sa slobode. No istaknuo je da nije dao otkaz u tvrtki koju je vodio. 
 
– Dajem ostavku na članstvo u Upravi Holdinga, točnije na moju funkciju predsjednika Uprave istog društva. Ovom ostavkom ni na koji način ne želim utjecati na moj radni odnos kod poslodavca Zagrebački holding, odnosno moja se ostavka ne treba smatrati otkazom ugovora o radu – stoji u Ljubičićevu obrazloženju ostavke. Ljubičić je dao ostavku isključivo na članstvo u Upravi, no nije dao na funkcije i članstva u drugim tijelima Holdinga i povezanim društvima, odnosno ostaje član nadzornih odbora i drugih tijela podružnica Holdinga. To znači da bi ostao direktor Gradske plinare – Opskrba (nije riječ o tvrtki koja je predmet istrage, op. a.).

Hoće li Ljubičić odstupiti s mjesta predsjednika Uprave ne ovisi o njemu već o također pritvorenom gradonačelniku Milanu Bandiću koji, kao i Skupština Holdinga, mora odlučiti hoće li prihvatiti Ljubičićevu ostavku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?