proglašenja Ljubuškog Gradom

Ljubušaci sretni, očekuju pozitivne promjene

17.05.2019.
u 10:00

Ljubuški je postao Grad! Završni čin postupka proglašenja odigrao se jučer u svečarskom ozračju i raspoloženju koje se osjećalo u zraku i ljubuškoj javnosti, a napose među nositeljima vlasti kojima je pripala čast da u vrijeme obnašanja dužnosti njihov grad dobije taj status i titulu, piše Večernji list BiH. 

Sve ljepši i uređeniji

Počelo je zasjedanjem dosadašnjih općinskih, a odsad gradskih vijećnika, na posebnoj, 28. sjednici, koja je umjesto dosad zvanog Općinskog vijeća prvi put naslovljena Gradskim vijećem. Imala je samo dvije točke - usvajanje zapisnika s prošle sjednice Općinskoga vijećaa i prijedlog privremene statutarne odluke Grada Ljubuški. Predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić iznio je kronološki slijed postupka proglašenja Ljubuškog Gradom, a potom se vijećnicima i gostima obratio gradonačelnik Nevenko Barbarić.

- Nitko ne može osporiti činjenicu da nam je Ljubuški iz godine u godinu ljepši, uređeniji, urbaniji. Ljubuški postaje sredina u koju se rado dolazi, provode godišnji odmori i vjerujem da smo na dobrom putu postati mjesto ugodna življenja iz kojeg neće biti razloga niti odlaziti - rekao je gradonačelnik Barbarić i zahvalio svim zaslužnima za proglašenje Ljubuškog Gradom.

Gradonačelnik Barbarić i predsjednik Gradskoga vijeća Kvesić svečano su otkrili novoposatvljenu ploču Grada Ljubuškog i Gradskog vijeća Ljubuškog. Pitali smo građane što misle i kako doživljavaju to što je njihov grad proglašen Gradom.

- Ovo je veliki dan za naš grad, našu općinu. Nadam se i veliki sam optimist da će ovo donijeti pozitivne promjene - optimistično će Brankica Pavlović.

- Jako mi je drago, mislim da je Ljubuški to zaslužio. Ne znam koje će ovo promjene donijeti, možda će turizam procvjetati. Frizerka sam i nadam se da mi se neće povećati porez - prokomentirala je, uz smijeh, Jadranka Tolj.

Brojni gosti

- Kao Ljubušak radujem se što je Ljubuški dobio položaj Grada. Volio bih da nama građanima bude koristi od toga, možda ćemo sada dobivati više od PDV-a, može se dogoditi da dobijemo više sredstava od Federacije Bosne i Hercegovine i države - očekuje Tomislav Matić.

Završna svečanost bila je u hotelu Bigeste, gdje su se okupili brojni gosti i uzvanici iz političkog, gospodarskog, kulturnog i vjerskog života. Prigodne riječi uputili su gradonačelnik Nevenko Barbarić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?