Parlament BiH

Lovrinović: Pojedinci koji su dio većine su otežavali rad Vijeću ministara

05.07.2017.
u 14:34

Zastupnik HDZ-a BiH Nikola Lovrinović je novinarima kazao kako podržava rad Vijeća ministara, ali i da smatra da su ministri mogli i bolje raditi. Ipak, po njemu je mnogo važnije pitanje kako je radila parlamentarna većina.

- Pojedinci koji su dio parlamentarne većine su otežavali rad Vijeću ministara, pokrećući inicijative koje su mogli realizirati putem ministara iz reda stranaka kojima pripadaju. Tu mislim na kolege iz Nezavisnog bloka u vrijeme dok su bili u SDA, te kolege iz SBB-a i Saveza za promjene. Na kraju tu mislim i na sebe, jer sam i ja jednom došao u napast i pokrenuo jednu incijativu u Parlamentu - kazao je Lovrinović, piše Faktor. 

On smatra da bi se stranke koje čine većinu, odnosno koje imaju ministre u Vijeću ministara, trebale uzdržati od ulaganja incijativa izravno u Parlamentu, jer kako je rekao, "oporba je ta koja ima veće pravo na takve inicijative od stranaka koje čine većinu".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?