Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske

Lukač: Pripadnici MUP RS-a na paradi povodom Dana RS-a, očekuje se i vojska

Dragan Lukač
28.12.2016.
u 13:33

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač najavio je danas da će pripadnici entitetske policije sudjelovati u paradi, koja će, 9. siječnja, na Dan RS-a, biti organizirana u Banjoj Luci.

-Ta parada dosad nije bila viđena u RS-u i to je jedan izazov za policiju, čiji pripadnici će biti uključeni i u paradu i njeno osiguranje, kao i svih drugih dešavanja 9. siječnja. Siguran sam da ćemo osigarati te aktivnosti na adekvatan način i da neće biti problema koji mogu da ugroze sigurnost građana RS - rekao je on.

Očekuje da će na paradi sudjelovati i 3. pješačka (RS) pješačka pukovina Oružanih snaga BiH, koji baštini i tradiciju bivše Vojske RS-a.

- Mislim da za to neće biti nekih prepreka i da će im biti odobreno da sudjeluju u paradi - naveo je ministar unutarnjih poslova RS-a ističući da ne bi bilo dobro da ih neko spriječi da prisustvuju tim dešavanjima.

Nakon prijema kod predsjednika RS-a Milorada Dodika, organiziranog za predstavnike vlasti, pravosuđa, te unutarnjih poslova, Lukač je rekao da je osnovna poruka predsjednika RS-a bila da „svi moraju mnogo više da daju za RS, bez koje neće biti ni građana“.

Dodik je danas primio i predstavnike studenata te nacionalnih manjina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije