ISPROBAJTE

Majka otkrila odličan trik: Ovako će vaša djeca bez problema pojesti povrće

shutterstock
17.09.2020.
u 08:14

Iako mnogi roditelji misle da će rezanje povrća na sitne dijelove pomoći njihovoj djeci da ih pojedu, prijašnja istraživanja zapravo pokazuju suprotno. Istraživači su otkrili da bi djeca pojela više mrkve kad bi joj je dali cijelu.

 

Svaki roditelj zna koliko je teško natjerati djecu da pojedu preporučenu količinu povrća. Mnogi roditelji tražili su različita rješenja kako bi svoju djecu naučili da vole jesti povrće, ali većina ih je bila neuspješna. Međutim, jedna majka otkrila je odličan trik kako ona svojoj djeci posluži povrće bez njihovog znanja u ukusnom i jednostavnom jelu, mirror.co.uk.

Nakon što se za vikend iscrpila sa svojim mališanom, jedna mama odlučila je potpuno promijeniti taktiku i umjesto toga koristila se prerušavanjem hrane. Sada je podijelila recept koji bi mogao nagovoriti i najizbirljiviju djecu da jedu povrće. Sjeckajući njegovu netaknutu mrkvu, brokulu i špinat, kombinirala ih je s pireom od krumpira, slatkim krumpirom, prezlama i jajetom oblikujući pljeskavice u obliku hamburgera. Zatim ih je kuhala u fritezi 15 minuta i njezino jelo bilo je gotovo. 

Foto: Daniel Pavlić

Drugi roditelji ostali su oduševljeni njezinom jednostavnom idejom, ali su podijelili i neobične načine na koje su oni natjerali svoju djecu da jedu povrće.

- Djeca su tako smiješna. Moj sin nije htio jesti prokulice dok mu nisam rekla da su to svemirske kuglice. Tada ih je sve pojeo - komentirala je jedna majka.  Iako mnogi roditelji misle da će rezanje povrća na sitne dijelove pomoći njihovoj djeci da ih pojedu, prijašnja istraživanja zapravo pokazuju suprotno.

Istraživači su otkrili da bi djeca pojela više mrkve kad bi joj je dali cijelu, za razliku od one kad se nareže na komadiće. Kao dio studije, djeca su jedan dan dobila oguljenu mrkvu, a sljedeći komadiće mrkve te im je rečeno da imaju 10 minuta da jedu koliko žele. U prosjeku su jeli oko 10 posto više cijele mrkve, obično i do kraja, nego kad im je bila prethodno izrezana.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije