terapija

Majke Srebrenice posjetile Međugorje: “I mi smo majke koje ljube svoju djecu”

Foto: Jabuka.tv
1/2
08.06.2019.
u 14:31

U Međugorju su u zajednici Cenacolo u petak boravile članice Udruge “Snaga žene” iz Tuzle. Riječ je o majkama Srebrenice, žrtvama rata koje su u ovom hodočasničkom mjestu boravile u sklopu terapije.

Riječi dobrodošlice članicama je uputio međugorski župnik fra Marinko Šakota koji je kazao kako je Međugorje mjesto gdje se Božja majka ukazala, a da su sve nazočne majke što je simolika ovog posjeta. Župnik je poželio ugodan boravak majkama Srebrenice u Međugorju i poželio da ponesu lijepu sliku i sjećanja iz Međugorja, piše Jabuka.tv.

Branka Antić – Tauber, predsjednica Udruge “Snaga žene” kazala je kako ima puno razloga doći i posjetiti Međugorje.

- Ovo je posebno mjesto u masi posjeta. Majke Srebrenice su preživjele velike traume tijekom rata. Među njima je veliki broj majki koje su izgubile svoje djecu ili i dalje traže svoju djecu i zbog toga dolazak Međugorju ima puni smisao. Na mjestu ukazanja Majke Božje dolaze majke svjedočeći svoje majčinstvo, istaknula je Antić – Tauber za portal Jabuka.tv dodajući kako su ovo sve majke koje su se našle u izbjegličkim kampovima.

Tek od 2001. krenulo se s povratkom u Srebrenicu, a glavni cilj Udruge je pomoći majkama u traumatizaciji. 

- Nitko nije mogao vjerovati da će se par hrabrih žena vratiti u Srebrenicu, obnoviti svoje domove, socijalnu mrežu. Od 2001. pružamo psihosocijalnu i medicinsku brigu. Kasnije smo razvili pravno savjetovalište i ekonomsku podršku, ističe Antić – Tauber dodajući kako su pored Međugorja Majke Srebrenice posjetile niz gradova u BiH i zemljama okruženja.

- Majke Srebrenice pokazuju da je ljubav svima nama potrebna. Ovdje u Međugorju smo svi djeca Majke Božje i na pravom smo mjestu gdje možemo osjetiti majčinsku ljubav. Pored Međugorja posjetili smo Vukovar, Rijeku, Grude, Mostar, Beograd… U svim krajevima smo posjetili sve vjerske zajednice. U Međugorju smo posjetili zajednicu Cenacolo. Bio je to jedan vrlo emotivan susret s osobama koje su iznijele osobna životna iskustva, kazala je.

Udruga pruža psihološku, socijalnu, medicinsku, pedagošku i pravnu pomoć ženama, adolescenticama i djeci (izbjeglim, raseljenim, domicilnim licima i povratnicama) koji su pretrpjeli različita traumatska iskustva uslijed ratnih i poslijeratnih događanja u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?