probajte

Make-up trikovi koji čine ogromnu razliku – potrebno vam je samo 5 sekundi

sminkanje
23.06.2022.
u 07:10

Trik zapravo nije trik ako trebamo uložiti ogromnu količinu vremena tijekom spremanja za posao ili izlazak. U žurbi i stisci s vremenom, svaka minuta je značajna. Zato preferiramo preporuke za koje renomirani svjetski vizažisti tvrde da su zbilja ključne – i zahtijevaju minimalno ulaganje truda i vremena.

Provedite samo nekoliko sekundi više ispred ogledala jer ovi vizažistički savjeti čine drastičnu razliku u cjelokupnom izgledu lica. Izgledat ćete odmornije, svježije i mlađe, piše ljepotaizdravlje.hr.

Probajte nekih od ovih sedam fantastičnih i nevjerojatno jednostavnih vizažističkih savjeta i uvjerite se sami u moć dobrog makeup trika!

Vizažistički savjeti koje morate znati:

Naglasite obrve

Ako niste sretnica s prirodno gustim obrvama, istaknite ih olovkom, gelom ili sjenilom. Ne preskačite ovaj korak u šminkanju, jer obrve definiraju čitav izgled lica.

Utapkajte korektor oko nosa

Da, dobro ste pročitali. Korektor nije samo za prištiće i podočnjake. Korištenje korektora oko nosnica djeluje poput filtera na Instagramu: učinkovito ublažava nazolabijalne bore, posvjetljavate lice da djeluje svježije i odmornije. Dobro ga utapkajte i sljubite s puderom.

Ne preskačite rumenilo

Ne štedite na rumenilu ili bronzeru, pogotovo onih dana kada ste umorne. Dobro odabrana nijansa rumenila licu u trenu daje zdraviji izgled sprječavajući da izgledate umorno i blijedo.

Pomiješajte puder s kremom

Želite li koristiti tekući puder kao profesionalci, pomiješajte ga s kapljicom svog omiljenog seruma, mrvicom kreme ili primera. Na ovaj ćete način licu osigurati besprijekorni finiš koji će vašu kožu održati hidratiziranom i blistavom tijekom cijelog dana.

Uvijačem za trepavice otvorite pogled

Uvijač za trepavice je poput push-up grudnjaka. Otvara pogled i definira izgled trepavica. Osim toga, većina žena koja uvija trepavice na kraju koristi manje maskare, što znači da će trepavice izgledati prirodnije.

Korektorom pomladite oči

Prilikom kamufliranja podočnjaka, hidratantni, kremasti korektor u tankom sloju nanesite na kapke i na vanjske kutove očiju sve do kraja obrva. Efekt ovog makeup trika je trenutno „podizanje“ očiju – djelovat ćete mlađe i odmornije.

Highlighterom povećajte volumen usana

Točkica highlightera ili svjetlucavog bijelog sjenila na tzv. kupidov luk usana je poznati makeup trik, ali vi napravite korak dalje. Cijelu gornju usnu obrubite tankom linijom highlightera pa je utapkajte prstom da se sjedini s kožom. S ružom ili bez ruža, vaše će usne izgledati prirodno punije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?