SMOOTHIE

Malo kalorija: Napitak koji će vas satima držati sitima

Getty Images
04.08.2020.
u 20:16

Počela je sezona grožđa. Prema jednom istraživanju, u svijetu se godišnje proizvede 72 milijuna tona tog voća, a većina je namijenjena vinu. Međutim, osim u vinu mnogi vole uživati i u slasnim bobicama.

Bilo da ste ljubitelj bijelog ili crnog grožđa, jedenje toga voća ima niz koristi za zdravlje. Grožđe je bogato antioksidansima koji pomažu u održavanju zdravlja naših stanica. Osim toga, grožđe pomaže u smanjenu kolesterola i upala, a dobar je izvor vitamina (posebno C i K) i vlakana, piše Zadovoljna.hr. 

Vlakna iz grožđa potiču zdravu probavu i pomažu u sprječavanju opstipacije, a koristima tu nije kraj. Grožđe može biti dobar saveznik u prevenciji srčanih bolesti te pomaže u gubitku kilograma i poboljšanju zdravlja očiju.

Sve te prednosti dovoljan su razlog da grožđe uvrstite kao sastojak ukusnih i hranjivih smoothieja kojima započinjete dan. U nastavku pročitajte i jedan mogući recept:

SASTOJCI ZA SMOOTHIE S GROŽĐEM

- 50 grama baby špinata
- 140 grama grožđa
- 1 banana
- 1 žlica sjemenki konoplje
- šalica vode
- nekoliko kockica leda

PRIPREMA

Sastojke ubacite u blender i miješajte dok smjesa ne postane jednolika.

SJEMENKE KONOPLJE

Ovaj hranjivi, ali niskokalorični smoothie držat će vas sitima satima zahvaljujući i sjemenkama konoplje koje su bogate proteinima, vlaknima i omega-3 i omega-6 masnim kiselinama. Radi se o superhrani koja vam, ako je uvedete u prehranu, može pomoći da ojačate svoje tijelo.

Osim antioksidansa sjemenke sadrže i esencijalne aminokiseline, magnezij, fosfor, željezo i cink, što ih čini jednim od najboljih dodataka za smoothie.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije