Srbija:

Maloljetnici se otrovali alkoholom , slavili kraj školske godine

25.06.2021.
u 14:48

Grupa od 14 maloljetnika u besvjesnom je stanju završila u bolnici nakon zabave na plaži Ada Ciganlija u Srbiji. Otrovali su se alkoholom, piše Kurir. Na zabavi je bilo više od tisuću mladih uzrasta od 16 do 20 godina, a slavili su kraj školske godine.

Iz bolnice prvo su mislili da im je možda netko ubacio nešto u piće jer su svi imali iste simptome, no kasnijom analizom pokazalo se da u krvi nisu imali narkotike, već samo alkohol.

– U noći između 23. i 24. juna 2021. godine u Nacionalni centar za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije primljeno je 14 maloljetnika koji su otrovani alkoholom. Nakon ukazane pomoći svi pacijenti otpušteni su kući u dobrom općem stanju – navode iz Vojnomedicinske akademije.

Tri patrole PU Čukarica na Adi Ciganliji su priveli konobare i vlasnike lokala jer su maloljetnicima posluživali alkohol.

Jedan od organizatora proslave mature za Telegraf je rekao da su roditelji unajmljivali separe za djecu i uz to po tri boce alkohola.

– Otac me je zvao i tražio da unajmi separe za svoju kćer objašnjavajući mi da želi uživati na drugom ili trećem danu proslave mature, ne znam ni sam. Znao je da uz separe ide alkohol i to mu nije bio problem – objasnio je organizator, insistirajući na anonimnosti.

Majka učenice prve godine srednje škole komentirala je da razumije djecu kada slave.

– Djeca su se baš radovala tome i bila ushićena. I njoj je malo bilo muka kada je došla kući, ali ništa strašno. Kaže da je popila jednu vodku, ali s obzirom na uzbuđenje, na to da je slabo jela tijekom dana i na paklene vrućine, razumijem – rekla je za Telegraf.

– Ta djeca su godinu i po dana bila zatvorena u kućama. Mjesecima se nisu mogla družiti u školi jer su učili od kuće. Konačno su se vidjeli i prestali bojati da korona može ubiti njih ili nekog njihovog bližnjeg.  Za njihove mlade živote to je predug period. Opustili su se jer odavno to nisu mogli – kazala je za Telegraf gošća lokala.

VMA je upozorila građane da ne konzumiraju alkohol tokom visokih temperatura. Prema podacima kojima raspolaže Nacionalni centar za kontrolu trovanja VMA, broj alkoholiziranih ljudi povećao se u posljednja dva tjedna, te ovim putem ukazuje na mogućnost razvoja teških kolapsnih stanja uslijed konzumacije alkohola u uvjetima nepovoljnih vremenskih prilika kao što su ekstremno visoke temperature, navodi se u upozorenju, piše Telegraf.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?