analitičarka

Marić: Inzko je smanjio integritet međunarodne zajednice

Ivana Marić
16.10.2016.
u 11:53

Pitamo se zadnjih nekoliko godina što međunarodna zajednica radi ovdje. Inzko je trebao otići, jer izražavanje zabrinutosti nama ne donosi ništa. On je osoba koja je smanjila integritet te institucije, ističe Marić.

Ivana Marić, politička analitičarka komentirala je za N1 društveno-političku svakodnevnicu u BiH. Na pitanje koga kriviti za neuspjeh Saveza za promjene je kazala kako je problem jer Dodik ima dobre odnose s medijima u RS. 

- Dodik ima sve glavne medije pod kontrolom preko kojih se građani informiraju, referendum je postavio kao prioritet i samo je o tome pričao. On je uradio sve ono što se tražilo od njega, dodvorava se i međunarodnoj zajednici, pokušava privoliti američko veleposlanstvo da razgovara s njima jer je vidio da gubi. On određuje što je važno, a u Savezu nisu željeli biti radikalni, rekla je Marić. 

O izjavi Schwarza-Schillinga da Dodik želi odvojiti RS od BiH, kao i treba li Inzko nešto uraditi po tom pitanju je istaknula da "Inzko sada nema što tu raditi". 

 - To bi samo pogoršalo situaciju i Dodik se tome nada. Krajnje vrijeme da se Dodiku stane u kraj je bilo prije par godina, jer je on sada ranjena zvijer. Pitamo se zadnjih nekoliko godina što međunarodna zajednica radi ovdje. Inzko je trebao otići, jer izražavanje zabrinutosti nama ne donosi ništa. On je osoba koja je smanjila integritet te institucije, ističe Marić. 

O prometnoj nesreći u Sarajevu prilikom koje su dvije studentice izgubile živote i prosvjedima građana je kazala kako je "ovo trebalo kako bi se počeli preispitivati odnosi između pravosudnih organa. 

- Nakon ovoga vidimo sve manjkavosti, propuste toga. Sreća da se narod digao jer ovo je ubojstvo. Kad vozite 100 na sat, to je ubojstvo. Daljnji prosvjedi nemaju smisla jer nema ni konkretnih zahtjeva. Zadnji su bili da se smijeni kompletna garnitura, ali od toga nema ništa jer će novi ponovno dovesti svoje na funkcije, objašnjava Ivana Marić. 

Kada su u pitanju izbori u Srebrenici, kaže da su građani pokazali što žele. 

- Pokazali su da ne žele Durakovića, a SNSD je pokazao da može dobiti Srebrenicu ali isto tako je i izgubiti, iako nije isključeno da će Duraković pobijediti, rekla je između ostalog Marić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije