Dijete Hrvata iz BiH

Marin Crnjak osvaja Njemačku

16.02.2017.
u 07:00

Izvanredan nastup dvanaestogodišnjeg Marina Crnjaka u drugoj emisiji njemačke inačice svjetski popularnog glazbenog showa “The Voice Kids”, koja je prikazana protekloga vikenda na njemačkom TV programu SAT1, nikoga nije ostavio ravnodušnim, piše Večernji list BiH.

Adele i Whitney

Marin je izveo Adelinu pjesmu “Make You Feel My Love” , a potom je s članom žirija Sashom zapjevao pjesmu “I Will Always Love You” Whitney Houston i oduševio.

Milijuni ljudi pred malim ekranima ostali su zatečeni njegovim glasom, a oduševljenje je poraslo kad je popularni njemački pjevač Sasha rekao kako će Marina uzeti u svoj tim, što je značilo da je dvanaestogodišnjak prošao prvi krug natjecanja.

Marin živi u Herfordu, malom gradu pored Bielefelda. Prvo je hrvatsko dijete koje sudjeluje u ovom velikom showu u Njemačkoj, a drugi je izvan Hrvatske. Osim njega, još se samo Vlado Šarić natjecao i osvojio treće mjesto u australskoj inačici “X Factora”. Tome treba dodati i fantastičan uspjeh Marinova zemljaka iz BiH “čuda o djeteta” iz Rame Marka Bošnjaka koji je trijumfalno pobijedio u regionalnom showu “Pinkove zvjezdice”.

Marin je u konkurenciji u više od 7000 kandidata bez problema ušao u prvih 600-700 koji će se pred TV kamerama natjecati za najboljeg i pokušati doći do finala. Oni koji ga znaju kažu kako mu to neće predstavljati nikakav problem.

Marinova majka je podrijetlom iz mjesta Poljaci pokraj Brčkog, a otac mu je iz Livna. Otkrivaju kako im je sin zaluđen pjevanjem te kako je od kad se rodio bio drugačiji od ostale njihove djece, Marinove dvojice braće. “Čim je prohodao vidjeli smo da će biti umjetnik.

Pjeva po cijele dane. Odučili smo ga prijaviti u bilo koji glazbeni show samo da ne pjeva po kući. Treba to izdržati”, smije se mama Mara.

Prijavili su ga na “Supertalent” i na “The Voice Kids” je od oba dobio pozivnicu za audiciju. Morali su se odučiti za jedan, a odlučili su se za “The Voice Kids”.

Marin show ne smatra velikom prilikom za stvaranje karijere.

“To je još samo jedno iskustvo”, kaže i dodaje: “Ja svoj život i karijeru uzimam u svoje ruke”.

I doista je tako. Za jedno dvanaestogodišnje dijete, Marin je jako siguran i odlučan. Ono što naumi, to i ostvari. A osim glazbe, velika strast mu je izrađivanje figurica od plastelina pa je i za ovaj show napravio majci nakit. I ne samo to, Marin je počeo pisati i roman, a svaki lik kojeg zamisli kroz radnju romana, napravi od plastelina.

“Marin se stalno nečim bavi, osim izrađivanja nakita i tih figurica iz romana koji piše, svaki tjedan ima neku novu ideju. Treba se i na to naviknuti”, kaže majka Mara.

Piše roman, izrađuje nakit

No, čini se kako će se morati naviknuti jer će im sin nakon nastupa u showu “The Voice Kids” postati sve popularniji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?