predsjednik fbih

Marinko Čavara uputio čestitku u povodu Međunarodnog praznika rada

 Marinko Čavara
29.04.2018.
u 12:19

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je čestitku u povodu Međunarodnog praznika rada u kojoj stoji:

„U ime Federacije BiH i svoje osobno, čestitam vam 1. svibanj, Međunarodni praznik rada, sa željom da nas ovaj praznik, kao i svake godine na poseban način podsjeti na važnost rada i vrijednost radnika.

Napori institucija Federacije BiH u radu na zaštiti prava i interesa svakog radnika rezultirali su napretkom u oblasti zapošljavanja i usvajanjem niza zakonskih rješenja koja poboljšavaju uvjete rada i poslovanja.

Nažalost, suočeni smo i s realnošću nedostatka i gubitka radnih mjesta, tako mnogi ne mogu ostvariti pravo na rad koje predstavlja jedno od osnovnih ljudskih prava.  Mnogo je i slučajeva uskraćenih prava radnika i neredovite isplate plaća, što su aktualni problemi koje kao društvo trebamo sustavno rješavati.  

Provođenje učinkovitih reformi nužnih za jačanje gospodarstva i stvaranje novih radnih mjesta, kako bi se osigurao dostojanstven život od poštenog rada za svakog radnika u našoj zemlji, je primarna zadaća sviju.

Sretan Praznik rada!“, stoji u čestitki. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?