Dan Grada Ljubuškog

Markotić: Privlačenje investitora i jačanje demografske politike put je kojim i nastavljamo

16.02.2021.
u 20:10

Grad Ljubuški obilježio je svoj dan svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja je, uz gradske vijećnike, predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Kvesića i gradonačelnika Vedrana Markotića, okupila brojne goste i uzvanike iz BiH i RH, piše Večernji list BiH. 

Donesen niz mjera

Pozdravivši prisutne te ih upoznavši s nekoliko zanimljivih povijesnih činjenica o Gradu Ljubuškom, svečanu sjednicu otvorio je predsjednik GV-a Ljubuški Tihomir Kvesić. Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić istaknuo je kako je zbog pandemije koronavirusa protekla, 2020. godina za sve bila teška i puna izazova. - Ipak, mišljenja sam kako smo kao lokalna zajednica iz nje uspjeli izvući maksimum. Realizacija započetih infrastrukturnih projekata nije stala, potpisani su ugovori za nove, donesen je niz mjera u cilju poticanja gospodarstva, a veliki pomaci napravljeni su i po pitanju demografske politike, što nam, unatoč svemu, daje razloga da budemo zadovoljni - kazao je Markotić.

Naglasio je kako je posebice ponosan na činjenicu da je Ljubuški među prvim lokalnim zajednicama u BiH zajedno s Vladom ZHŽ-a pomogao obrtnicima i gospodarskim subjektima kojima je odlukama Stožera civilne zaštite bio onemogućen rad, za što su izdvojena značajna novčana sredstva. Markotić je ovu prigodu iskoristio i da najavi nove projekte te smjer u kojem će se gradske vlasti kretati u vremenu pred nama. Privlačenje investitora i jačanje demografske politike kroz usvajanje odluka koje donose olakšice put je kojim je gradska vlast na čelu s njim krenula i kojim će nastaviti ići. Naglasio je kako u realizaciji projekata veliku ulogu imaju Vlada ZHŽ-a, više razine vlasti, Republika Hrvatska te brojne organizacije i institucije te im je zahvalio na potpori koju nesebično pružaju. Uime Vlade ZH županije prisutnima se obratio premijer Zdenko Ćosić koji je ukazao na važnost jačanja lokalnih zajednica i županija s političkog aspekta. Zamjenik predsjedatelja Doma naroda BiH, predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović čestitavši gradonačelniku Markotiću i vodstvu stranke na ostvarenom izbornom rezultatu pohvalio je realizirane projekte te kazao kako se Ljubuški svake godine aktivno razvija i postaje ugodno mjesto za život.

Bolji uvjeti za život

- Sve ono što se uradilo u posljednje četiri godine može biti na ponos svih nas, a pogotovo onih koji žive u svom Ljubuškom. Sve što je učinjeno na prostoru ovoga grada daje mu jednu novu dimenziju i sadržaj. Općine i gradovi zajedničkim radom kreiraju bolje uvjete za život na našim područjima i ne dopustite da vas vrijeme na bilo koji način ograniči u planiranim vizijama - kazao je Čović te gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnikom Markotićem poručio da svojom vizijom nastave dorađivati i razvijati Ljubuški. Nazočnima su se još obratili i humački gvardijan fra Dario Dodig te načelnik općine Posušje Ante Begić. Svečana sjednica završila je dodjelom javnih priznanja Grada Ljubuškog za 2020. Nagradu Grada Ljubuškog za životno djelo dobio je posthumno dr. Mate Šalinović koji je svoj život posvetio brizi za zdravlje građana Ljubuškog. Godišnju nagradu Grada Ljubuškog dobili su tvrtka “Elektro-Milas” i Dom zdravlja Ljubuški. Povelju o suradnji i prijateljstvu gradova Duga Resa iz RH i domaćina Ljubuškog potpisali su gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar i gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije