Poplave odnijele kuće

Mate Pervan ne može sakriti suze: Sve je voda odnijela

poplave vrgorac
09.12.2020.
u 14:26

U vrgoračkom kraju i dalje pada kiša, a u Kokorićima je najteže prošlo šest obiteljskih kuća koje su poplavljene i iz kojih su obitelji još jučer evakuirane, a ugroženo je još više od 20 kuća. 

- U mojoj kući voda se još jučer popela do prvog kata i sada se vodostaj zaustavio na šest metara - rekao je Mate Pervan koji u očima nije mogao skriti suze jer sve što je od '80-ih godina mukotrpno stvarao, voda je u nekoliko sati odnijela.

Njegovu sudbinu dijele i drugi stanovnici Kokorića kojima su u pomoć pristigli ne samo djelatnici vrgoračkih službi, zajedno s gradonačelnikom Antom Pranićem, već i HGSS Makarska, Split, Metković, a uskoro stižu i njihovi kolege sa sjevera - iz Karlovca i Čakovca. 

Kako su rekli HGSS-ovci rekli za 24sata vodostaj svakih sat vremena raste za tri centimetra. Tako da bi se već sutra mogao povećati za oko metar. 

- Bačve sam izvadio, vino sam spremio, jer je moj podrum baš kao i podrumi većine mojih susjeda voda odavno prelila - rekao je Zvonimir Pervan. 

Podzemna rijeka Betina u svim svojim izvorima je prodrla i voda nemilosrdno nadolazi u Kokoriće, selo koje je odsječeno od vrgoračkog kraja. Ipak, mještane tješi sama pomisao da su mnogi pružili svoju pomoć ne samo danas, već su je obećali i narednih dana. 

- Ovim ljudima ovdje je danas najteže. Hvala Hrvatskim vodama, HGSS-u, policiji, Crvenom križu i mnogim drugima koji su danonoćno zajedno s nama i sa mještanima Kokorića - rekao je Ante Pranić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije