HRVATSKI PODUZETNIK

Mate Rimac progovorio o teškom odrastanju: "Jako su me zlostavljali, ali nisam nikome govorio"

RIMAC
Petar Glebov/PIXSELL
15.12.2021.
u 07:34

"Nisam bio odličan učenik, ali mom profesoru se sviđalo to što radim, pogotovo u tim predmetima gdje smo stvarno nešto izrađivali. Dao mi je samopouzdanje i pružio mnogo iskustva. Mislim da bez njega kompanija danas ne bi postojala", rekao je Rimac

Jedan od najuspješnijih hrvatskih inovatora i poduzetnika, 33-godišnji Mate Rimac, inače iz Livna, zvijezda je novog dokumentarnog filma "The Unstoppables" američke TV kuće CNBC koji donosi priču o tri nezaustavljiva svjetska poduzetnika s različitih strana svijeta.

Tim je povodom proizvodni pogon Rimac Automobili u Svetoj nedjelji posjetila CNN-ova novinarka i voditeljica BBC-jeve utrke Formule E, Nicki Shields, a njezin razgovor s Rimcem možete pogledati ovdje.

Mate je novinarku provozao u svojoj Neveri, a među ostalim su razgovarali i o njegovu djetinjstvu.

"Sjećam se da sam došao u Njemačku i odjednom su posvuda bili svi ti automobili. Bio sam poput spužve, upijao sam sve što sam mogao saznati o tim automobilima", prisjetio se, pa je progovorio i o teškim trenucima tijekom školovanja.

"Jako su me zlostavljali, ali nisam nikome govorio o tome jer sam mislio da će biti još gore", ispričao je Rimac, prenosi Dnevnik.hr

"Nisam bio odličan učenik, ali mom profesoru se sviđalo to što radim, pogotovo u tim predmetima gdje smo stvarno nešto izrađivali. Dao mi je samopouzdanje i pružio mnogo iskustva. Mislim da bez njega kompanija danas ne bi postojala", dodao je, a novinarka se zatim sastala i s profesorom Ivanom Vlainićem, koji je na njega imao veliki utjecaj.

"Na početku nije imao mnogo samopouzdanja, no bio je veoma inovativan. Rekao sam mu - nisi dovoljno dobar, najbolji si", prisjetio se Vlainić.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?