BRZO I FINO

Meka i ukusna rolada od limuna kao popodnevno osvježenje

19.04.2020.
u 11:40

Ako si u potrazi za jednostavnim, a slasnim receptom, nastavi čitati!

Ovaj slasni desert kombinacija je prozračnog i mekanog biskvita s odličnom kremom od mascarpone sira i limuna. Jednostavan za pripremu, recept ti dopušta i lagane izmijene ovisno o sastojcima koje imaš. Pa tako, curd od limuna možeš, ali ne moraš koristiti, a pored rolade po želji možeš poslužiti kuglicu sladoleda ili možda šlag, piše missGASTRO.

Sastojci:

  • maslac
  • 6 jaja
  • 60 g običnog brašna
  • naribana kora 1 limuna
  • 100 g šećera

Za nadjev:

250 g mascarpone sira 3 žlice šećera u prahu sok ½ limuna 5 žlica curda od limuna 

Priprema:

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom za pečenje koji zatim premaži maslacem.

Umuti žumanjke, brašno i šećer dok ne dobiješ blijedu i gustu smjesu. Dodaj koricu limuna. UIstuci bjelanjke u snijeg, a zatim ih lagano dodaj u smjesu žumanjka. 

Dobivenu smjesu ulij u pripremljeni lim. Peci 15 do 20 minuta. Jednom pečeni biskvit, izvadi van i pričekaj 10 minuta da se malo ohladi. Nakon toga na kuhinjskoj površini pripremi masni papir i posipaj ga šećerom u prahu te na njega preokreni dobiveni biskvit. Nježno oguli masni papir za pečenje. Ostavi sa strane da se ohladi u potpunosti.

Da bi napravila punjenje, pomiješaj mascarpone sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Dobivenu smjesu razmaži po biskvitu te na nju mjestimice dodaj curd od limuna.

Po želji dodatno posipaj limunovom koricom i pažljivo zarolaj. Također po želji na roladu dodaj još šećera u prahu. U hladnjaku čuvaj dva do tri dana. U slast!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije