ministra sigurnosti BiH

Mektić: U Siriji se nalazi i 57 bh. djece

Dragan Mektić
14.12.2016.
u 11:25

U okviru zastupničkih pitanja Borislav Bojić, zastupnik SDS-a zatražio je od Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH točne podatke o broju bh. državljana koji se trenutno nalaze na ratištima van BiH, te koliko ih se vratilo u BiH, piše Patria.

Mektić je kazao da je ukupno do sada na sirijsko-iračkom ratištu boravi 226 punoljetnih državljana BiH

- Trenutno se sada u Siriji nalazi 115 bh. državljana i to su operativni podaci s kojima raspolažemo. Od ovih 115 na sirijsko iračkom ratištu 65 je muških i 56 žeskih punoljetnih državljana BiH. Na ovom dijelu ratišta od ukupnog broja poginulo je 65 državljana BiH, a vratilo se 46 državljana BiH. U ovaj broj nisu uračunata djeca, jer je jedan broj otišao obiteljski. Prem našim podacima 57 djece maloljetih državljana. Sve i jedna od osoba od ovih 46, a 20 ih je procesuirano, u smislu da su im donesene sudske presude, a za 26 osoba je u tijeku određena vrsta procesa – istakao je Mektić.

Ni jedan od ovih 46 nije se vratila, a da nije bila operativno tretirana. U tijeku prošle godine samo je jedna ženska osoba otišla u Siriju i to radi sklapanja šerijatskog braka s jednim državljanom Srbije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?