vstv BiH

Mektić vrši pritisak, ali Tužiteljstvo BiH treba odgovoriti jesu li točne Mektićeve tvrdnje

Predsjednik VTSV-a Milan Tegeltija
30.11.2016.
u 16:15

Ministar Dragan Mektić vrši pritisak na Tužiteljstvo BiH svojim medijskim istupima, stav je VSTV-a BiH od koga je Tužiteljstvo jučer zatražilo zaštitu, javlja TV1.

Sa 11 glasova za i jednim uzdržanim, članovi VSTV-a BiH donijeli su odluku u kojoj stoji da je Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće konstatiralo da je sadržaj i retorika u pojedinim izjavama ministra Mektića, a koja se odnosi na pojedinačne predmete, neprimjerena i jeste pritisak na ovu pravosudnu instituciju.

Osvrćući se na izjave ministra Mektića da Tužiteljstvo BiH nije privelo kraju niti jednu koruptivnu aferu, te da u tim slučajevima nije oduzeta niti jedna marka, VSTV je zatražio odgovor na ove tvrdnje od Tužiteljstva BiH.

“Pozivamo Tužiteljstvo BiH da javno predoči podatke kojima će odgovoriti na činjenično provjerljive tvrdnje Dragana Mektića“, stoji u odgovoru VSTV-a Tužiteljstvu BiH.

U svom odgovoru VSTV je pozvao na konstruktivan dijalog o radu pravosudnih institucija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?