Moglo bi doći i do poplava, jer se očekuje između 40 milimetara i 80 milimetara kiše, pale se narančasti meteoalarmi

Jače olujno nevrijeme danas najavljeno za čitavu BiH

vrijeme
01.09.2014.
u 05:00

Stvaranjem i prolaskom ciklone preko Jadrana dalje nad južnu Italiju, očekuju se burni procesi i izraženo olujno nevrijeme uz jak vjetar, tuču

Nestabilnost na koju smo navikli ovoga ljeta nastavlja se i u rujnu, a danas i naredna dva dana, prema prognozama meteorologa očekuje nas izraženije nevrijeme. Sutra se u BiH očekuje jako nevrijeme, obilne oborine praćene jakim udarima vjetra, grmljavinom i ponegdje gradom zbog čega je Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao narančasto upozorenje. Upozorenje se odnosi na veći dio Bosne i Hercegovine, gdje će očekivana količina oborina u tjeku 24 sata u središnjim, istočnim i zapadnim područjima biti od 40 do 60 l/m2, a na jugu i sjeverozapadu zemlje od 50 do 80 l/m2. - Ovog puta sva su područja pod većim rizikom, uključujući i Hercegovinu - potvrdio nam je profesor Zoran Zadro, čije prognoze dosad nisu zakazale, a isto to potvrđuju i iz meteoroloških zavoda. Stvaranjem i prolaskom ciklone preko Jadrana dalje nad južnu Italiju, očekuju se burni procesi i izraženo olujno nevrijeme uz jak vjetar, tuču. Najugroženiji su istok, jugoistok, zapad, jugozapad, sjeverozapad te središnji i sjeveroistočni dijelovi BiH, a poplava bi moglo biti i u dijelovima Hercegovine, ali ipak u manjoj mjeri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?