Gradonačelnik Zagreba

Milan Bandić umiruje situaciju: Građani se mogu vratiti u objekte s armiranom betonskom konstrukcijom

22.03.2020.
u 13:05

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je u nedjelju Zagrepčane koji stanuju u objektima s armiranom betonskom konstrukcijom da se, nakon potresa koji je jutros pogodio Zagreb, vrate u svoje domove, a vidjet će se kako zbrinuti ljude za čije objekte statičari procijene da nisu sigurni.


"Osamdeset posto Zagrepčana stanuje u objektima koji imaju armiranu betonsku konstrukciju i ja ih molim da se vrate u svoje domove. Morao bi se dogoditi dvostruko jači potres da se te zgrade poruše. To se u povijesti nikad nije dogodilo", izjavio je Bandić.


Ostalih 20 posto građana, koji stanuju u starijim objektima koji nemaju armiranu betonsku konstrukciju, neka sluša savjete statičara i postupno se vraća u svoje objekte. Za objekte za koje statičari procijene da nisu sigurni, morat će se vidjeti kako će ti ljudi biti zbrinuti, istaknuo je Bandić.


U ovoj situaciji panika nije dobar saveznik, a prognoza je da bi noćas u Zagrebu mogao pasti snijeg, pa ljudima nije lako biti vani. "Imamo koronavirus koji je veća opasnost od potresa. U tu svrhu je koordinacija centralizirana i subordinirana i mi ćemo u gradu odgovoriti svojoj zadaći", poručio je Bandić.


"Grad Zagreb će angažirati sve svoje resurse zajedno", istaknuo je Bandić i zahvalio Hrvatskoj vojsci i policiji koji su priskočili u pomoć. "Sreća je u nesreći da se to dogodilo u nedjelju u 6,24 sati, kada Zagrepčani spavaju, strah me je i pomisliti da je bilo radno vrijeme. Iz Kašine, gdje je bio epicentar, najnovije informacije govore da nema ozlijeđenih, a dvije kuće su znatnije oštećene,", kazao je Bandić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?